Visie op doelgroepen

Bij het vraagstuk buitenruimte komt heel veel kijken. Onze visie is dat we samen met de klant naar de ultieme oplossing zoeken voor uw vraagstuk. Wij vinden dat u als klant een duidelijke diversiteit moet na streven. Elk kind maakt een ontwikkeling door. Elk kind mag elk jaar een stapje meer doen, een stapje verder doen dus een jaartje ouder worden. Als u vanuit deze optiek kijkt naar de inrichting van de buitenruimte dan is het heel goed mogelijk om een gevarieerde, uitdagende en voor vrijwel alle leeftijdsgroepen mooi speel- en sportplekken beleid op te stellen.

We zijn dagelijks bezig met het stimuleren van spelen, het stimuleren van sporten, het uitdagen van kinderen, de ontwikkeling van kinderen maar ook van pubers. Er zijn vele initiatieven om kinderen in beweging te krijgen en vooral niet te dik te laten worden. Als je aan ouders vraagt wat de concurrent is van buiten spelen hoor je eigenlijk altijd de tablets en de spelcomputers. Uiteraard zit hier een kern van waarheid in maar we kunnen het ook op een andere manier bekijken; is onze buitenruimte echt zo gevarieerd en uitdagend ingericht dat kinderen naar buiten willen. Een ander veel gehoord argument is; er is op dit moment al zo veel, vroeger speelde wij gewoon buiten en hadden we niet al deze initiatieven. Conclusie is wel; tegenwoordig zijn de wijken, scholen, campings en sportverenigingen wel zo ingericht en is het onze ambitie om klanten te helpen bij het uitdagend houden van onze wijken, scholen en andere speel- en sportplekken en dat KAN ECHT!

Diversiteit, een juiste balans, een uitdagende inrichting en voor ieder wat wils; het is gewoon voor iedereen die er mee te maken heeft erg moeilijk om alles goed te doen. Er zijn veel ontwikkelingen in de markt zoals; bewonersbijeenkomsten, kinder-inloop, kinder keuzes en nog meer.

Een degelijk beleid is gericht op u als klant. Willen we natuurlijk spelen, willen we traditioneel spelen, willen we interactief spelen en zo zijn er vele mogelijkheden. Waar het in beginsel om gaat is; een duidelijk beeld en beleid. De inrichting komt daarna aan de orde.

Bent u nieuwsgierig naar onze mening, lees dan ook de Column van Edo Gabes;
Column; Hoe krijg je kinderen buiten

Met vriendelijke groet,
Het team van vrienDD