Sportverenigingen

Er zijn 12000 sportverenigingen in ons land. Dagelijks zijn die bezig om mensen in beweging te krijgen, om gezelligheid te creëren, om mensen hun passie te laten uitvoeren, om mensen fysiek bezig te laten zijn, om mensen uit te dagen om het uiterste uit hunzelf te halen maar bovenal gewoon lekker te laten sporten.

Veel sportbonden en verenigingen hebben een beleid op de sport, beleid op sponsoring, beleid op ledenwerving, beleid op competitie, beleid op financiën en uiteindelijk ook op hoe de vereniging er uit ziet.

Op elke sportvereniging is er wel speelplaats voor kinderen en toch is er meer uit deze plekken te halen denken wij. Zelf sporten we ook nog allemaal binnen vrienDD. De 1 tennist en golft, de ander voetbalt en loopt hard en weer een ander volleybalt en badmintont.

Veel verenigingen hebben het moeilijk door de teruglopende leden aantallen. Er zijn veel initiatieven om hier wat aan te doen. Zo doet NOC-NSF veel, zijn er lokale initiatieven maar wat je nog weinig ziet is sportverenigingen in de wijk zelf.

Daarnaast is het goed om als sportvereniging na te denken over de inrichting van uw park. Is er voldoende uitdaging voor kinderen die met hun ouders mee gaan? Een diverse en uitdagende speel- en sportplek zorgt ervoor dat kinderen graag naar de vereniging gaan omdat hun vriendjes daar ook zijn, omdat ze er lekker kunnen spelen, omdat ze lekker kunnen ravotten en lekker een bekertje limonade kunnen drinken. Een sportvereniging doet er goed aan om een leuke buitenruimte te ontwikkelen maar denk ook eens aan een leuke kleurhoek en spelletjeshoek waar kinderen lekker kunnen zitten en spelen!

Wilt u een eerlijke mening van uw vrienDD; bel ons op en wij komen langs.
Wilt u meer weten;
Column; gemeenten en sportverenigingen moeten meer samenwerken.

Groetjes,
Het team van vrienDD.